Kogemused


Jaapanis väidetakse, et heaks sushikokaks õppimine kestab vähemalt 10 aastat.


Amija Köögi kokad on sushit valmistanud aastast 1995, töötades Tallinna esimeses jaapani restoranis, mille nimi oli samuti Ami-Ja. Ilmselt on esimesed Eestis müüdud sushid just meie kokkade poolt tehtud.

Meie kokad on saanud oma teadmised-oskused jaapani meistrite käe all, viibides Jaapanis praktikal ja läbides sushivalmistamise kursuse Tagasaki linna kokkade koolis nimega „HIKACHI NI HONO JORICHI SEMMON KAKKO“. Koolis õpetas tulevasi sushikokkasid KEIJIRO HONDA – san. Honda- san´le kuulub üks Tagasaki linna kõige kuulsamaid sushibaare. Tihti võib teda kohata baaris leti taga külastajatele sushit meisterdamas.
 










 
YOSA BUSON (1716 – 1784)
Pressing Sushi; After a while, A lonely feeling.